Зареждане...

Абонирайте се за нашата RSS емисия

Нашата RSS емисия

Копирайте предоставения по-долу URL адрес и го поставете във вашия RSS четец (например: Microsoft Outlook), за да се абонирате за нашата RSS емисия.

Абонирайте се за нашата RSS емисия чрез Microsoft Outlook

1. В Microsoft Outlook щракнете с десния бутон върху папката RSS канали и изберете Добавяне на нова RSS емисия;

При зареждането на изображението възникна грешка.

2. В диалоговия прозорец Нова RSS емисия въведете URL адреса на RSS емисията;

При зареждането на изображението възникна грешка.

3. Изберете Добавяне > OK.

Какво е RSS и как можете да го използвате?

Забелязали ли сте малките RSS икони в мрежата? Или сте чували за RSS от приятели или колеги, но все пак остава загадка за вас? Какво означава, как работи и наистина ли се нуждая от него? Това са само някои от въпросите, които обикновено идват на ума на хората, когато чуят за RSS. В тази статия ще отговорим на тези въпроси и ще обясним какво означава RSS и как можете да го използвате.

Какво е RSS?

RSS означава Really Simple Syndication, където синдикирането означава събиране на информация от различни места. RSS позволява на издател автоматично да издава ново съдържание на потребителите, когато стане достъпно. По същество това е списък с връзки със заглавия, които се актуализират периодично от програма на уеб сървър.

Как можете да го използвате?

За да се абонирате за RSS емисия, имате нужда от връзка към този конкретен файл, който искате да следвате. Обикновено уебсайтовете, които искате да следвате, имат връзки в долния колонтитул към техните RSS емисии. Може да се нарече и „Atom“ емисия, която е конкурентноспособен стандарт, но по същество е едно и също нещо. Когато имате връзката/URL адреса, я поставяте в своя RSS агрегатор или четец на емисии.

Какво е RSS агрегатор?

Наоколо има много RSS агрегатори. Красотата на отворен стандарт, като RSS или Atom, е, че всеки може да създаде интерфейс около него. Свободният пазар позволява на потребителя да избере най -добрата налична опция, за разлика от други социални медийни услуги, където сте принудени да използвате наличните им приложения.

Каква информация предоставя RSS?

Всичко зависи от собственика на уебсайта да избере колко информация или каква информация да бъде представена в RSS емисията. Обикновено списък с последните публикации или записи за уебсайт се сортират в хронологичен ред. Някои RSS емисии съдържат допълнителни метаданни, като изображения, медийни връзки, алтернативни връзки, автор, кратко резюме и др..